2016. feb 15.

Könyvőrültek figyelem!

írta: missCutePotato
Könyvőrültek figyelem!

Én megőrülök a könyvekért. Imádom az érzést, amikor belecsöppenek az író világába, és együtt depizem Sylvia Plath-tal, kövekkel borított folyosókon, rohanok a szigorú McGalagony órájára, és küzdök a hangyaléttel amikor arra sodor a pocsék karma.

Persze aki úgy vásárolja a könyveket, mint a cukrot, az tudja, hogy helyet is kell nekik csinálni:) Nehogy egy idő után az ágy alatt tornyosuljanak szegénykéim. Íme néhány ötlet, van extrém, varázslatos, praktikus, és millió polccal rendelkező. Egy jó asztalossal könnyen elkészíthetőek, de vannak amik csak ihletet adnak és eszedbe jut valami, amit saját kezűleg is el tudsz készíteni.

1. 2 az 1-ben! 

creative-bookshelf-25_700.jpg

2. Na és itt a millió polcos, amit említettem. Lehet túlzásnak tűnik, ám számtalan könyv elfér rajta, és vannak hasonlóak az Ikeában. Bár mindig az jut eszembe, hogy ennyi polcot letörölgetni, nem egyszerű:)

creative-bookshelves-106_700.jpg

3. Az egyik kedvencem! Nagyon letisztult, és meg kell hagyni állati jól mutat a falon. Sajnos nem néztem még utána, de úgy hallottam van ilyen is az Ikeában, de ha jobban megnézzük valami mesterember-rokon tuti két perc alatt kitalálja, hogyan valósítsuk meg. Ezt a megoldást egyébként fel lehetne dobni, egy falmatricával, és egy szép fa ágaira, lehetne rakni a könyvtartókat:)

creative-bookshelf-design-ideas-42_700.jpg

4. Nagyon vagányul mutat ez is a lakásban, bár nem tudom hány mérlegre lenne szükség, ha minden könyvemet kitenném:) 

creative-bookshelf-8_700.jpg

5. Batman fanatikusoknak :)

creative-bookshelf-18_700.jpg

6. Tudjátok vannak azok az állványok, amiket főként növénytermesztéshez használnak, mert nagyon praktikus, ha kicsi lakásod, vagy ici-pici erkélyed van (mint nekem is). Na úgy tünik nem csak a növényeknek jó, hanem állati jó könyvespolc is:)

bookshelf-decorating-ideas.jpg

7. Ez a megoldás is nagyon tetszik. Erről eszembe jutnak az Ikeás (tudom, megint ezzel jövök) polcok, amik különböző hosszúságban elérhetőek és abból is lehetne kreálni egy ilyen káoszt a falakra:)

wall-bookshelf-ideas.jpg

+2 Van két Ikeás könyvespolc ami nagyon jó áron van, úgyhogy ezt most meg is mutatom Nektek:

Az egyik a LAIVA könyvespolc, elég egyszerű, de van egy ötletem amivel fel lehet dobni és biztosan egyedi lesz. Hobbiboltokban lehet venni különböző mintájú papírokat, (mi hőlégballonosat vettünk, egy ruhasszekrényre tettük rá). Amennyiben nem fa szekrényről van szó, előtte le kell alapozóval festeni (pl: tikkurila otex alapozófestékkel), amikor megszárad, jöhet a kép, és rálakkozod arra a részre amire szeretnéd. A legvégén lakkal végig mész a teljes felületen, akkor ha például körbe is vágsz alakzatokat. A polc paraméterei: 62x165 cm ára: 5690 Ft

laiva-konyvespolc_0091437_pe227107_s4.jpg

A másik ami nagyon jó áron van, az a GERSBY könyvespolc. Önmagában nagyon egyszerű, de egy-egy polcra szintén fel lehet lakkozni valami egyedit. A polc paraméterei: 60x180 cm ára: 5990 Ft

gersby-konyvespolc-feher_0251910_pe390723_s4.jpg

 

Szólj hozzá

könyvek lakberendezés könyvespolc praktikus bútorok